Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Bio products

Η GkM διαθέτει, για χονδρική πώληση, πιστοποιημένα οικολογικά είδη μιας χρήσεως με τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές.

 

Eίδη από PLA:

 Τι είναι τα είδη απο PLA;

Τα πλαστικά από καλαμπόκι είναι πλαστικά που κατασκευάζονται από την ύλη PLA (polylactide, πολυγαλακτικούς παράγοντες). Τα προϊόντα από PLA τόσο στην όψη όσο και στην υφή μοιάζουν με το συμβατικό πλαστικό, αλλά είναι 100% βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα. Κατασκευασμένα από 100% βιομάζα αμυλούχων καρπών, όπως το ζαχαροκάλαμο, η πατάτα και το καλαμπόκι.

 

 Τι είναι το PLA;

 Τα αρχικά του PLA αντιπροσωπεύουν τα αρχικά των λέξεων poly – lactic – acid. Πρόκειται για ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται σε ποικίλες εφαρμογές. Το PLA κατασκευάζεται από γαλακτικό οξύ- το γαλακτικό οξύ παράγεται από τη δεξτρόζη μέσω ζύμωσης. Η δεξτρόζη, με τη σειρά της, παράγεται από το άμυλο του καλαμποκιού, το οποίο αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Όπως βλέπετε και στην ιστοσελίδα μας, το PLA είναι η πρώτη ύλη για πολλά προϊόντα, όπως, ποτήρια αναψυκτικών, μπώλ φαγητού, καλαμάκια μιας χρήσεως, μαχαιροπήρουνα, κ.ά.

 

Σε πόσο διάστημα βιοδιασπώνται ή κομποστοποιούνται τα προϊόντα από PLA;

Το PLA είναι πλήρως βιοδιασπώμενο και κομποστοποιήσιμο. Σε εμπορικές συνθήκες κομποστοποίησης (με αυξημένη θερμοκρασία και ιδανικές συνθήκες ζύμωσης), το PLA θα κομποστοποιηθεί σε περίπου 30-45 ημέρες. Εάν τοποθετηθούν σε απλό οικιακό κάδο κομποστοποίησης, η διαδικασία θα είναι βραδύτερη.

 

Τι προϊόντα κατασκευάζονται από PLA;

Κάποια από τα πιο βασικά προϊόντα είναι: ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, δοχεία φαγητού / παγωτού, τσάντες, είδη προσωπικής υγειινής και είδη μιας χρήσης γενικότερα. Μέρα με την ημέρα, νέα προϊόντα αναπτύσσονται και πολύ σύντομα κάθε συμβατικό πλαστικό προϊόν θα έχει το αντίστοιχό του από PLA.

 

Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία παρακαλώ καλέστε στο 2106548877

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο